Praliner/Choklad



Våra egentillverkade praliner är Handgjorda, dvs chokladen smälts, tempereras på en marmorskiva,  gjuts sedan i formar som fylls med olika smaksatta tryfflar, alternativt görs tryfflarna/ kolorna först, sedan doppas de en och en för hand i tempererad choklad ett hantverk som kräver tid, omsorg och rätta temperaturer!

Vi använder Fransk choklad, inga konseveringsmedel utan bara färska råvaror av hög kvalitet och därför har pralinerna en begränsad hållbarhet på ca 2 veckor.

Förutom den egna tillverkningen hittar du även ett mindre utbud av praliner från Michel Cluizel & La Praline.

 Bland de populäraste pralinerna är Saltlakrits & Chokladkrispkolan men totalt har vi ca 35-40 sorters praliner i sortimentet, så titta gärna förbi och hitta just DIN favorit!

 Se alla Praliner med bilder & beskrivning på Les Chocolats Facebook sida!

 

 

                           CHOKLADKAKOR

Vi gjuter även egna chokladkakor med 4 olika kakaohalter:

85%  =   Kakaobönor från Venezuela och Trinidad (utan vanilj)

72%  =  Kakaobönor  från Ecuador, Venezuela och Trinidad (utan soja lecitin)

38%  = Mjölkchoklad gjord på kakaobönor från Madagaskar Ecuador och Trinidad

29%  = Vit Choklad gjord på Kakaosmör från Ecuador

 

                         CHOKLADKAKOR MED SMAKSÄTTNING

 

70%    Med Havssalt

70%   Med  Mandlar

70%   Med Hasselnötter

70%   Med Apelsinskal

70%   Med Tranbär

38%   Med Pecan nötter

38%   Med Pistagenötter

38%   Med Havssalt

29%   Med Hallonkrisp

29%   Med Choco pops   

72%   Med Lakrits & Havssalt

72%   Med Lakrits & kanderad viol

                               

                            CHOKLADBRÄCK

 

70%  Med Kakaonibs från Costa Rica

70%  Med Mandlar & Havssalt

38%  Med Karamellkrisp

29%  Med Kanderad Viol

 

 

 
Les Chocolats - Storgatan 25 114 55 Stockholm  |  Tfn: 08-664 57 50  |  info@leschocolats.se